GODZILLA VS KING KONG

 

DEVLERİN SAVAŞI

    Pandemi'de vizyona girmesine rağmen hasılat rekoru kıran, 'Beyaz Perde'nin ikonik canavarlarının mücadelesini anlatan  ‘Godzilla vs King Kong’u izlediniz mi ?

Filmi sizler için izledim.Kıng Kong ve Godzilla'nın sinemaya aktarılma süreci ile bilgiler paylaştıktan sonra yorumumu paylaşacağım .

Godzilla


Japonya'nın bağrından kopan, 'Kertenkele Tanrısı' deniz canavarı 'Godzilla' olarak bildiğimiz efsanenin asıl adı 'Gojira'dır. İlk filmin vizyona girmesinden ( Gojira -1954) 67 yıl geçmesine rağmen unutulmazlar arasında yerini alır. Son çıkan film ( Godzilla vs King Kong ) ile birlikte toplam 36 filmi çekildi.


King Kong 


    İlk olarak 1933 yılında beyaz perde macerasına başlayan King Kong, şempaze benzeri dev bir goril  canavar olarak tasvir edilir. Yabani ortamda Hint Okyanusu'ndaki Skull (kafa tası) Adası'nda insanlardan uzakta yaşayan dev gorilin maceralarının anlatıldığı  sinema filmleri ‘Godzilla ‘kadar olmasa da bir hayli fazla...

P.S : Bilim insanları, bir zamanlar King Kong benzeri gorillerin yaşadığına inandıklarını açıklamışlardır . Filmlerde gördüğümüz türlerin ise Kong cinsinin atalarının bir benzemesi olduğunu düşünürler .



JAPONYA VE AMERİKA'NIN
TEMSİLİ SAVAŞI 

Godzilla ve King Kong'un mücadelesine sadece bir film gözü ile bakmak sanırm doğru olmaz. Bir metafor olduğu oldukça açıktır. Film boyunca 'King Kong' iyi niyetli,insan ve çevre dostu gibi lanse edilmesine karşın, 'Godzilla'  için bir canavar portresi çizilir. 'Godzilla’nın doğaya verdiği tahribatın son  bulması içn 'King Kong' devreye sokulur. 'Godzilla'nın doğduğu toprakların Japonya olması ve 'King Kong’un  ise Amerika topraklarında yaşamasını da gerekçe olarak nitelendirebiliriz. Her iki yaratığın olduğu sahnelerde 'King Kong' için sempati yaratacak bağ ve sahneler yazıldığını film boyunca şahit oluruz.

Bu bakımından ‘Godzilla vs King Kong’ için Amerikan sempatizanlığı yaptığını düşünebilirz. 

Hollywood işte ! Gerekirse bir hayvan üzerinden bile Miiliyetçilik yapabilir.

 Kısa notlar :

🐒 ‘Godzilla vs King Kong’ daha önce de mücadele ettiler . 1962 yılı yapımı ilk filmde iki dev yaratığın mücadelesini izledik .Yıllar sonra 2021 yılında günümüz teknolojisi ile yeniden izliyoruz.

🐒 Bu teknolojiye rağmen; Aksiyon -Bilimkurgu türünü sevenler için  ortalama bir film diyebiliriz. Patlamış mısır ve kola ikilisi ile çerezlik bir yapım izlemek isteyenler değerlendirebilir.

🐒 Yeni nesil oyuncuların yer aldığı ,mantık hataları ile ‘Godzilla vs King Kong’ filmini izlerseniz yorumunuzu burada paylaşmayı unuutmayın



🐒Bakalım bu mücadeleyi Godzilla mı King Kong mu kazanacak ?


SİZİN FAVORİNİZ KİM ?

Kong mu ?    Godzilla mı ?





Hiç yorum yok