PENTHOUSE-DİZİ ANALİZİ/ÖNERİSİ

            The Penthouse(The War in Life)
  Dizilerde ve filmlerde sağlam klişeler vardır. Bu klişeler asla şaşmaz.İyiler ve kötüler.Kötüler her zaman yenilir.İyi insanlar tabi ki mutlu olur .Masal biter ve  son !

Peki ya size bu klişeyi yıkacak bir dizi önersem nasıl olur ?

    Ülkemizde yayınlanan  dizilerin birçoğunun  Kore’den uyarlanandığı elbette bilincindeyiz. Benim de yıllardır hem Güney Kore sinemasını hem dizi sektörünü takip ettiğimi hesaba katarsak blogta sık sık en güzel dizi ve filmleri paylaşacağım sonucunu çıkarabiliriz.

İzlereken sağlam sinirler gerektiren, ayağınızdaki terliği televizyona fırlatacak kadar öfkelenceğiniz, bol entrikalı, müthiş sürükleyici bir dizi Penthouse .

Hadi o zaman başlayalım ?



Adı: Penthouse | 펜트하우스
Tür: DramGerilimGizem
Yönetmen: Joo Dong-Min
Senarist: Kim Sun-Ok
Yapım Şirketi: Studio S, Chorokbaem Media
Yayıncı: SBS
imdb: 8.0
Bölüm Sayısı: 21
Sezon: 1
Sezon 2 : Yayında-Güncel 

Yapım Yılı: 2020 – 2021 


Kötülerin Dünyasına Hoşgeldiniz

Burada İyilere yer yok !


‘The Penthouse’ ,kelime itibari ile lüks çatı katı anlamına gelir. Gangnam’da, elit kesimin yaşadığı, 'Penthouse' adlı 100 katlı lüks bir apartman kompleksinde yaşayan bir grup kadının etrafında döner. Hera Palace olarak bilinen bu lüks kompleks zenginliğin, itibarın ve saygınlığın sembolüdür. Burada yaşamak ise hiç kolay değildir.

 Öncelikle süper zengin olmalısınız. Zenginleştikçe apartman kompleksinde daha yüksek bir dairede oturma hakkına sahip olursunuz.

    Bir grup varlık düşkünü insanın menfaat ve çıkarları için yapmayacağı şey yoktur. Cinayet,sadakatsizlik,usulsüzlük,adam kayırma,rüşvet,aile içi şiddet, psikolojik baskılar …

Hera Palace üzerine ;

Hera ,Yunan Mitolojisi’nde Zeus’un eşi ve ablasıdır.Roma Mitolojisi’nde ise Juno olarak bilinen Hera,Evlilik Kraliçesi olarak bilinir. Evliliklerin koruyucusudur.Bunun yanısıra kıskançlığı ve kindarlığı ile nam salmıştır.Zeus’un birçok sevgilisine musallat olmuştur.( Maia, Callisto, Alkmene vb.)Hera,dizideki en önemli karakterlerden biri olan Cheon Seo-Jin’i temsil eder. Güzelliği,takıntılı aşkı ve cezalandırmalarıyla adeta bir ‘Hera’ temsilidir.


Aile Ağacı

Entrika ve olaylar o kadar  çok karakter üzerinden dönüyor ki bir aile ağacı görseli paylaştım .Olur da izlerseniz soru işaretlerinizi gidermiş olur.


  

      Güney Kore’de reiting rekorlar kıran bu diziyi, uyarlaması yapılmadan izlemenizi öneririm.


                                         P.s : Netflix'te dizi bulunmuyor

             İzleyenler varsa yorum yazmayı unutmayın 👀

                      Okuduğunuz için teşekkürler 

 



Hiç yorum yok