EL INOCENTE-THE INNOCENT-DİZİ ÖNERİSİ

 


Ülkemizde "Şantaj" ismi ile yayımlanan Harlan Coben'in "The Innocent" isimli romanından uyarlanan "El Inocente" ile karşınızdayım 😊



Tüm dünyada geniş okuyucu kitlesine sahip olan Coben'in eserleri 60 milyondan fazla sattı. Gizem ve korku türünde ağırlıklı olarak yazan Coben
 Myron Bolitar Serisi ile bilinse de tekli olarak yazdığı birçok kitap mevcut.

         Yazdığı eserlerden bazıları ya televizyon dizisi ya da film olarak olarak karşımıza çıktı. "The Woods","Safe""Stranger","The Five","Just One Look","No Second Chance" ve "Tell No one" kitaplarını ekranda izleme fırsatı yakaladık. Bu uyarlamalardan  sonuncusu "The Innocent", Netflix katoloğunda yerini aldı.

2018 yılında platform ile anlaşan Coben'in eserinin uyarlanacağı bilgisi 2019 yılında resmen duyuruldu.
Çekimlerinin 2020 yılında başlamasıyla beraber 8 bölüm olarak 2021 yılında izleyici ile buluştu.


(Yönetmen  Oriol Paulo)

Filmin uyarlamasını Oriol Paulo, Jordi Vallejo ve Guillem Clua kaleme aldı. Oriol Paulo isimi aslında bize hiç yabancı değil. "Julia's Eyes","The Body","The Invisible Guest" ve "Mirage" gibi izlemesi aşırı keyifli filmlerin yönetmeni. İzleyenlerin çok keyif aldığı ve gerildiği filmlerden bile referans alarak "El Inocente" dizisine başlayabilirsiniz.



Dizi, Amerikan kitap uyarlaması olduğu için sadece isimlerde ve geçen mekanlarda isim değişkiliği yapılmış. 
El Inocente'nin konusu ise şöyle; Mateo Vidal (Mario CASAS) geleceği parlak bir üniversite öğrencisidir ve bir kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada birinin ölümüne sebep olur.

Hayatına dair tüm hayalleri bir kâbusa dönüşen Mat, hapiste geçirdiği beş yılın ardından toparlanmaya ve hayatını yoluna koymaya başlamıştır. Eşi Olivia (Aura GARRIDO) hamiledir, hayallerindeki eve kavuşmak üzeredir ve ağabeyinden devraldığı şirketin işleri yolundadır. Fakat Olivia iş seyahatindeyken Mat’in aldığı bir mesaj her şeyi tersine çevirmek üzeredir. Olivia’nın sırları bir bir ortaya çıkarken Mat de tekrar hapse girme riskiyle karşı karşıyadır.

P.S: "The Stranger" ve " The Woods" yapımları yine Netflix yapımları.

Platforma üye iseniz değerlendirmenizi öneririm  

Sevgiler 😊



OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER !







Hiç yorum yok