RADYO TİYATROSU-GERİLİM


 

Radyo Tiyatrosu Sunar 📻

Oyun :Gece Nöbetçisi

Yapım: TRT

Tür: Gizem, Suç, Polisiye,

Menşei: Yabancı

Yazan: Lucille Fletcher

🦩🦩🦩

Radyo Tiyatrosu seven arkadaşlarım 🙋🏻‍♀️

Nostalji tutkunları ve Radyo tiyatrosu sevdalıları için Instagram'da düzenli olarak yaptığım paylaşımlarıma Blog sayfamda da paylaşmaya devam edeceğim. Haftada en az 1 oyun tavsiyesi olmak üzere postlara süreklilik kazandırmak niyetindeyim. 👀Hadi bakalım! 

Şahane bir oyun ile karşınızdayım. Başta Şener Şen olmak üzere Şehir Tiyatroları Oyuncularının içinde yer aldığı psikolojik-gerilim türünde bir oyun önerisi ile karşınızdayım. 


Konusu ise şöyle;Ellen, zengin bir kadındır. Ancak bir süredir psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Kocası ona iyi geleceğini düşünerek Ellen’i yurt dışına göndermek istemektedir. Bir gece pencereden sokağın karşısında işlenen bir cinayete şahit olur. Kocası, Ellen’in hayal gördüğüne inanır. John, karısının ısrarına dayanamaz ve istemeye istemeye polisi arar.

🦩🦩🦩

Oyunumuz, Patrick Hamilton’un “Gas Light” (1938) oyunu ile benzerlikler göstermektedir."Gas Light" aynı zamanda 1944 yılında sinemaya aktarıldı "Gece Nöbetçisi" oyunu ise 1973 yılında "Night Watch" ismi ile beyaz perdeye aktarıldı. Ayrıca film, ülkemizde 'Bir Gece Vakti' ismi ile yayınlandı.

🦩🦩🦩

Gece uyumadan önce radyo tiyatrosu dinlemeyi alışkanlık getiren bir jenerasyon vardı. Onların, bu tutkusunun bilincindeyim. Umarım ki , gençlerimiz radyo tiyatrolarını gerekli ilgiyi gösterir ve sahip çıkar. Radyo Tiyatrosu'un sonsuza kadar yaşaması dileği ile...

🦩🦩🦩

Yaşasın Radyo Tiyatrosu 📻📻📻

 Bu posta kaynak olarak radyotiyatrosu.net sayfası kaynak olarak kullanılmıştır.


Okuduğunuz için teşekkür ederim 


Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın :)

Sevgiler 



Hiç yorum yok